terug

Socialmediamarketingstrategie

Bij Be Socialized zijn we gefascineerd door de onbegrensde mogelijkheden van social media. De digitale media staan nooit stil en de socialmediakanalen veranderen daardoor continu. Onze socialmediastrategen verdiepen zich voortdurend in de laatste ontwikkelingen om te zorgen dat de doelgroep altijd op de meest effectieve manier wordt bereikt. Middels o.a. online- en socialmediamonitoring analyseren we nauwkeurig de online status van een merk en ontwikkelen we een socialmediastrategie waarbij de doelgroep centraal staat. Zo vergroten we het bereik en verhogen we het aanzien van een merk op social media.

Een socialmediastrategie bestaat uit:
• Verdieping in en onderzoek naar het merk, de doelgroep, het doel en de inzet van bestaande middelen;
• Beschrijving van socialmediadoelstellingen, in te zetten kanalen, KPI’s en de benodigde resources;
• Uiteenzetting van de thema’s, de contentlijnen, tone-of-voice, frequentie van publicatie, de visuele stijl en samenhang van de kanalen;
• Online-activatieplan met de inzet van o.a. socialmedia-advertising, influencer marketing of andere creatieve campagnes;
• Plan van aanpak en werkwijze.

Consultancy

We komen regelmatig organisaties tegen die niet goed weten hoe ze hun marketing op social media en werkwijze moeten vormgeven. Tijdens een inspiratiesessie of socialmediaworkshop brengen we de behoeftes van de organisatie in kaart en geven we een kijkje in de wereld van social media. We delen een aantal van onze succesvolle cases, geven praktische inzichten en komen zo samen tot een passende socialmediastrategie.

Uitvoering van socialmediastrategie

Nadat de strategie is ontwikkeld, is het tijd om social content te produceren. Op basis van de inzichten die tijdens de strategiefase zijn opgedaan, wordt content gecreëerd die aansluit op de belevingswereld van de doelgroep en aanzet tot actie.

Overkoepelende onlinestrategieontwikkeling

De socialmediastrategen van Be Socialized ontwikkelen effectieve en creatieve socialmediastrategieën. Marketing op social media is slechts een onderdeel van de vele onlinemarketingmogelijkheden. Be Socialized is onderdeel van The Online Group, een onlinemarketinggroep met verschillende disciplines in huis. De online strategen van The Online Group ontwikkelen geïntegreerde online strategieën waarbij ook de disciplines zoekmachinemarketing, contentmarketing, web- & app-development en onlinemedia-inkoop worden geïntegreerd.

Behoefte aan advies op maat voor jouw project?

contact