Vine. De nieuwe video app van Twitter.

  • 2 min. leestijd
  • 18 februari 2013

Vine is een nieuwe social media applicatie waarmee je korte video’s van maximaal 6 seconde kunt opnemen en delen. De video’s spelen zichzelf vervolgens in een loop af, te vergelijken met een GIF bestand. In drie weken tijd is de applicatie van Twitter snel populair geworden.

GEMAK

Vine vooral een app om snel en gemakkelijk videocontent te creëren.

Video’s neem je op door je vinger tegen het scherm te houden. Laat je je vinger los dan stopt de app met filmen. Zo kun je meerdere shots maken totdat je een totaal van maximaal 6 seconde hebt bereikt. Vine plakt de shots vervolgens aan elkaar en het resultaat is een ultra korte stop-motion-achtige video die je vervolgens direct kunt delen op Twitter, Facebook of Vine zelf. Het slimme van Vine is dat het hiermee het proces van video-editing voor de gebruiker overslaat. De drempel om grappige en sociale video’s te uploaden wordt daarmee verlaagd.

CREATIVITEIT

Vine roept op tot creativiteit. Waar Twitter je eerst verplicht stelde om je een deel van je communicatie in 140 tekens te doen, willen ze je nu dat je video’s niet langer dan 6 seconde zijn. Een boodschap in 6 seconde overbrengen kan een hele klus zijn. Bekende brands wagen zich er ook langzaam succesvolle voorbeelden te vinden van merken die gebruik maken van Vine. Ook wij het geprobeerd in de vorm van een stop-motion!

Een paar voorbeelden van grote merken:

TOEPASSINGEN

Hoe en waar Vine in de toekomst allemaal voor gebruikt gaat worden is nog gissen, maar deze toepassingen komen wij de afgelopen dagen al veel tegen.

  • Korte advertenties
  • Productdemonstraties
  • Introductie van mensen en plaatsen
  • Ter plekke vastleggen van nieuwsfeiten

 

MEER DAN EEN INSTAGRAM FOTO, MINDER DAN EEN YOUTUBE VIDEO

De online aandachtsspanne neemt af. Dat is een trend die we de afgelopen tijd al hebben kunnen zien. Op Facebook zie je brands niets anders doen dan content in de vorm foto’s gebruiken waarmee makkelijk te engagen valt. Vine lijkt hier een ideaal alternatief voor te hebben gevonden met korte video content. Het biedt meer creatieve mogelijkheden dan een foto, maar daarentegen kun je weer minder informatie kwijt dan in een Youtube video.

blogoverzicht

einde

Behoefte aan advies op maat voor jouw project?

contact