Videomarketing voor meer brand awareness

  • 2 min. leestijd
  • 10 december 2014

Online video speelt een grote rol in online en social mediamarketing. De consument heeft niet alleen een voorkeur voor video boven tekst, maar de informatie in een filmpje wordt ook beter onthouden dan tekstuele content. Daarbij brengt de bezoeker meer tijd door op een website met videocontent wat de kans op een aankoop vergroot en een positieve bijdrage levert aan de zoekmachine-optimalisatie van de website.

Business, promotie of productvideo

Of je jouw doelgroep nu wilt informeren, jouw naamsbekendheid wilt vergroten of meer leads wilt genereren, online video kan op allerlei vlakken een bijdrage leveren aan jouw contentstrategie of social mediaplan. Zo worden productvideo’s door websitebezoekers erg gewaardeerd als informatiebron en kan video meer interactie met de klant creëren. Videomarketing is in meerdere opzichten een waardevolle aanvulling op jouw online strategie.

online video marketing

 

Online video in het marketingplan

Wij kunnen jou helpen bij het opnemen van video in jouw online marketingstrategie. We produceren online video’s voor business to business en business to consumer organisaties. Om de klanttevredenheid te verhogen, jouw doelgroep te informeren of werknemers meer bij het bedrijf te betrekken; wij gaan aan de slag met jouw uitdaging en ontwikkelen de juiste videocontent die aansluit op jouw specifieke doelgroep.

SEO en videomarketing

Videomarketing is een manier om de vindbaarheid van jouw website te verbeteren en hoger in de resultaten van Google te komen. Naast het informeren van de doelgroep, het verhogen van jouw merkbekendheid en het overdragen van kennis, heeft video ook een positief effect op jouw zoekmachine-resultaten. Online video kan daarom goed worden opgenomen in jouw seo-strategie.

Influencer marketing

Een effectieve manier om online meer brand awareness te genereren, is influencer marketing (ook wel blogmarketing genoemd). Op YouTube zijn de afgelopen jaren veel mensen die filmpjes opnemen (vloggers), ontpopt tot ware sleutelindividuen met een grote, trouwe community en een specifieke doelgroep. Via de kanalen van deze influencers kan jouw doelgroep op een effectieve manier worden bereikt. Wij verzorgen jouw influencer campagne en nemen hierbij desgewenst het complete management van de campagne uit handen.

Viral marketing

Een andere manier om met online video aandacht te vestigen op jouw merk, is de productie van een ludieke, bijzondere of aangrijpende video die massaal wordt gedeeld en ‘viraal gaat’. Viral marketing is een mooie manier om jouw merk of product online te activeren onder het grote publiek.

Adverteren op YouTube

Naast de productie van videocontent verzorgen wij ook online advertenties bij video’s op YouTube. Wij zorgen ervoor dat jouw product of merk op relevante YouTube-kanalen wordt getoond. Door te targetten op bepaalde interesses, leeftijdsgroepen en andere demografische gegevens richten we de campagne zo in dat alleen de mensen worden bereikt voor wie de advertentie daadwerkelijk interessant is.

Online video vs. tekst

Al met al kan online video op verschillende vlakken in de marketingstrategie worden ingezet om jouw boodschap goed over te brengen. Zorg voor scherpe beelden, een pakkende tekst en geef een menselijke en emotionele klank mee aan de video. Ook in de toekomst zal videomarketing een grote rol blijven spelen. Beeld was, is en blijft immers nog altijd sprekender dan tekst.

Geïnteresseerd in de inzet van online video? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden met ons te bespreken.

blogoverzicht

einde

Behoefte aan advies op maat voor jouw project?

contact