Tieners twitteren nauwelijks

  • 1 min. leestijd
  • 20 januari 2011

‘Ik ben 16 jaar en ik gebruik Twitter maar zo nu en dan.’ Ik zeg hier ‘zo nu en dan’, omdat tieners maar heel af en toe Twitter gebruiken, en dan ook nog maar sommige tieners. Dit blijkt uit een Amerikaans onderzoek . De belangrijkste reden is dat tieners vooral social media platforms als Facebook en Hyves gebruiken.

Het leven van tieners is helemaal gebouwd rondom Facebook en Hyves. Facebook en Hyves bieden veel meer mogelijkheden, dus waarom zou je dan nog Twitter gebruiken. Tieners willen een platform dat eenvoudig is, volledig functioneel en met hun eigen sociale kring. En in die sociale kring zitten alleen hun vrienden. Twitter is een platform gebouwd voor inclusive broadcasting (iedereen kan het lezen), en voor tieners biedt het dus geen toegevoegde waarde. @replies and Direct Messages op Twitter bieden geen voordelen boven communicatie functies in Facebook en Hyves.

Tieners gebruiken social media om met hun werkelijke sociale contacten op het internet in contact te zijn. Op deze manier zijn ze in staat hun sociale leven voort te zetten met een grotere groep vrienden, zelfs wanneer men niet in staat is in fysiek contact te zijn met al deze vrienden op het zelfde moment. Reclame maken voor zichzelf is voor tieners niet van groot belang omdat zij nog geen professionele carriere hebben en omdat hun interesses hoofdzakelijk worden gevoed door hun vrienden.

Voor Business-to-Business en Business-to-Consumer communicatie blijft Twitter natuurlijk een interessant medium. Zeker óók bij communicatie met de doelgroep tieners, al is het maar om de boodschap te verspreiden naar de sociale media waarop tieners zich begeven.

blogoverzicht

einde

Behoefte aan advies op maat voor jouw project?

contact