Inspirerende TedTalks voor online marketeers

  • 2 min. leestijd
  • 18 augustus 2014

Bijna elke online marketeer heeft wel eens gehoord van Ted.com; een platform met inspirerende en informatieve video’s over onder andere technologie, design en wereldwijde kwesties. TedTalks kunnen veel inspiratie bieden, ook op het gebied van online. Ikzelf kijk op zijn tijd graag een TedTalk. Voor de leuk, of om mezelf aan het denken te zetten. Hier heb ik een aantal interessante video’s voor je op een rijtje gezet die inspiratie kunnen bieden in het online marketingvak, je up-to-date houden wat betreft de ontwikkelingen in het digitale landschap of gewoon interessant zijn om te kijken als je je bezig houdt met online media. Enjoy!

Why online communities matter
Lindsay Blackwell is een jonge vrouw die veel tijd doorbrengt op Facebook, Instagram en Twitter. In haar TedTalk vertelt ze dat het eng is om je persoonlijkheid op internet te gooien, maar dat online communities van groot belang zijn. Volgens haar is het doel van deze communities het creëren van een verandering in de wereld.

“Imagine what you can accomplish with the entire world in your corner.”

The most-social media is face to face
Omdat we als online generatie bijna verzuipen in alle online berichtjes die we krijgen, is het belangrijk om er af en toe aan herinnerd te worden dat er meer bestaat dan social media. Stacey Irwin attendeert je er in deze video op dat social media fantastisch is, maar face-to-face-communicatie nog steeds het belangrijkste is. En dat mogen we niet vergeten!

“Yes, we can use our technology, AND we also have to use our face to face communication. This old school skill becomes very handy if the electricity falls out.”

The future of social media
Wat er in de toekomst zal gebeuren, weet niemand. Maar dat betekent niet dat het oninteressant is om de visies van mensen te horen op de toekomst. Ricky van Veen vertelt in zijn TedTalk zijn visie op de toekomst van social media. Ben jij het met Ricky eens of denk jij dat het ergens anders heen zal gaan? Deel het met ons!

12 steps to online success
De TedTalk van Doug Melville gaat over het verkrijgen van succes op online media. Uitgaande van de quote “you pay for what you don’t know” maakt Doug op een verhalende manier duidelijk wat voor hem de kracht van het internet is en hoe je hier met je onderneming je voordeel uit kan halen.

Naast deze vier filmpjes zijn er nog talloze, inspirerende en boeiende TedTalks te vinden op het internet. Wij zijn benieuwd naar de filmpjes die jou hebben geïnspireerd of waar jij – op persoonlijk niveau of op de werkvloer – iets aan hebt gehad. Laat het ons weten wat jouw favoriete TedTalks zijn via Twitter of Facebook!

blogoverzicht

einde

Behoefte aan advies op maat voor jouw project?

contact