Onze 5 favoriete websites voor gratis afbeeldingen

  • 2 min. leestijd
  • 16 september 2015

Het vinden van de juiste afbeelding voor bij jouw tekstuele content is niet voor iedereen even gemakkelijk. Zelf foto’s maken kan een tijdrovende en lastige klus zijn en ook voor het designen of bewerken van afbeeldingen in Illustrator of Photoshop heb je misschien niet voldoende tijd of kennis in huis. Daarom is het ideaal dat er websites bestaan waar je gemakkelijk en gratis naar afbeeldingen kunt zoeken. Wij delen graag de persoonlijke favorieten van onze designers en community managers met jou!Heb je hulp nodig bij het selecteren van de juiste beelden of ben je juist op zoek naar persoonlijkere beelden, bijvoorbeeld in de vorm van gedesignde visuals? Neem contact met ons op, wij bespreken graag de mogelijkheden met je!

Verzameling van rechtenvrije beelden

Pexels is een site die veel gratis foto’s verzamelt van andere websites en deze onderbrengt op één plek. Het is de ideale website om je zoektocht naar een passend beeld bij je content te beginnen! Een kleine kans dat je niet slaagt!

Gratis stockfoto’s voor commercieel gebruik

Picjumbo is een website van designer en fotograaf Viktor Hanacek. De afbeeldingen focussen zich voornamelijk op het onderwerp in de foto waardoor er veel mooie close-ups tussen zitten.

Elke maand gratis foto’s in je mailbox

Bij Deathtothestockphoto.com ontvang je elke eerste van de maand tien gratis stock foto’s in je mailbox! Bij het aanmelden ontvang je direct tien gratis afbeeldingen om mee aan de slag te gaan. Als je een premiumaccount neemt, heb je direct toegang tot alle beschikbare afbeeldingen. Bedrijven zoals Uber, Pinterest en TED maken ook gebruik van deze service.

Verzameling van gratis stockfoto’s

Stocksnap is, net als Pexels, een gratis stockfoto-websitesite die van meerdere fotografen afbeeldingen verzamelt die je gratis kunt gebruiken. Stockphoto.io selecteert alleen de allerbeste stockfoto’s van een hoge kwaliteit. Ideaal!

Elke tien dagen nieuwe, gratis afbeeldingen

Elke tien dagen verschijnen er op Unsplash tien nieuwe, gratis afbeeldingen in hoge resolutie op de website. Niets meer, niets minder. Gelukkig kun je ook terug in de tijd om de foto’s die al eerder zijn geplaatst te bekijken en downloaden.

blogoverzicht

einde

Behoefte aan advies op maat voor jouw project?

contact