Nieuwe privacy regels voor tieners op Facebook

  • 1 min. leestijd
  • 21 oktober 2013

Tot nu toe was het niet mogelijk voor tieners van 13 tot 17 om berichten te delen met mensen waar zij niet bevriend mee zijn op Facebook.

Deze regels zijn nu veranderd: nu kunnen tieners (gebruikers van 13 tot 17) openbare berichten plaatsen net als volwassenen. Zij kunnen nu handmatig kiezen of het bericht dat zij plaatsen privé of publiekelijk zichtbaar is.

 

Wanneer zij een openbaar bericht willen plaatsen krijgen zij een pop-up die hen waarschuwt dat het bericht zichtbaar is voor iedereen. Nadat zij bevestigd hebben dat ze dit hebben gelezen, wordt het bericht geplaatst.

Een andere nieuwe functie voor tieners is de mogelijkheid om te zorgen dat hun volgers enkel hun publieke berichten zien.

Facebook rechtvaardigt deze verandering met de volgende uitleg: “Tieners zijn gebruikers die op een slimme manier met social media omgaan, of dit nu gaat om burgerlijke betrokkenheid, activisme, of hun mening over een nieuwe film, zij willen ook gehoord worden. Dus vanaf vandaag hebben mensen van 13 tot 17 ook de mogelijkheid om publieke berichten te plaatsen op Facebook. Ook al zal slechts een klein deel van de tieners die Facebook gebruiken er daadwerkelijk voor kiezen om berichten publiekelijk te plaatsen, deze update geeft hen de optie om informatie op een bredere manier te delen, net als in andere social media kanalen.”

Wat vind jij van deze verandering en wat voor impact zullen deze hebben op de activiteit van tieners in Facebook?

blogoverzicht

einde

Behoefte aan advies op maat voor jouw project?

contact