Nieuwe LinkedIn statistieken: wie, in welke landen, hoeveel, wanneer

  • 1 min. leestijd
  • 23 maart 2011

LinkedIn heeft aangekondigd dat ze de magische 100 miljoen grens heeft overschreden.

LinkedIn werd december 2002 opgericht en lanceerde het social network mei 2003. Het bedrijf werd vrij snel winstgevend en de afgelopen jaren is het bedrijf  steeds meer gegroeid. In 6 jaar tijd had LinkedIn 50 miljoen gebruikers. Linkedin bereikte 85 miljoen gebruikers in oktober vorig jaar en het had meer dan 90 miljoen gebruikers toen het haar beursintroductie aankondigde begin 2011. LinkedIn voegt nu 1 gebruiker per seconde toe (1,5 miljoen nieuwe gebruikers per week).

Om dit te vieren heeft het LinkedIn team een infographic gemaakt met daarin informatie over de groei en haar ledenbestand. Er staat interessante informatie in over wie LinkedIn zoal gebruiken en ook wanneer ze dit doen.

Opvallende punten uit de infographic:

  • 56% van de LinkedIn gebruikers wonen en werken buiten de Verenigde Staten. Linkedin ondervindt haar grootste groei buiten de VS.
  • Het snelst groeiende land voor LinkedIn is Brazilië met 428% ieder jaar. Brazilië wordt gevolgd door Mexico, India and Frankrijk.
  • De hoogste gebruikspieken op LinkedIn vinden plaats op werkdagen rond het middaguur. Mobiel gebruik heeft daarentegen het hoogtepunt rond 8 uur ’s morgens.
  • Er bevinden zich 100 miljoen gebruikers op LinkedIn. De grootste sectoren: 20% van de gebruikers zit in dienstverlening, 9% in financien en 9% in de high tech industrie.

Voor het grootste deel van het 7 jarig bestaan van LinkedIn, is zij marktleider in de markt van social businesss networks. Het resultaat is een waardering van 3 miljard dollar en 5,5 miljard maandelijkse pageviews. Het is geen Facebook, maar een hele hoop mensen zouden graag in de schoenen willen staan van LinkedIn founder Reid Hoffman.

 

blogoverzicht

einde

Behoefte aan advies op maat voor jouw project?

contact