Inzet van Instagram voor social media marketing

  • 2 min. leestijd
  • 20 februari 2014

instagram be socialized

Instagram is populair. We merken het niet alleen in het dagelijkse leven, het blijkt ook uit de resultaten van een onderzoek van Newcom Marketing Research. Vorig jaar werden er via het photosharing platform rond deze tijd van het jaar zo’n 40 miljoen foto’s per dag geplaatst en is het gebruik van Instagram nu met zo’n 347 procent gestegen. Foto’s van mooie uitzichten, schaamteloze kiekjes van jezelf en natuurlijk ook een paar plaatjes van lekker eten, alles moet op de foto en het liefst met filter!

Creatieve social media marketing met Instagram
Een al wat ouder, maar heel mooi voorbeeld is de case met restaurant Comodo. Het Latijns-Amerikaanse restaurant in New York zag veel van haar gasten foto’s maken van hun eten en speelde hier naadloos op in door een Instagram-menu te maken. Of beter gezegd: te laten maken! Het restaurant spoorde hun klanten aan om aan de foto’s die ze posten de hashtag #ComodoMenu toe te voegen. Op deze manier werd er online een visueel menu gecreëerd waar het restaurant verder zelf niks aan hoefde te doen, behalve haar bezoekers op de hashtag te attenderen.

Andere klanten kunnen zo naast de normale menukaart ook via Instagram het menu bekijken en Comodo zelf krijgt online meer aandacht door de user-generated content. Twee vliegen in één klap. Bekijk onderstaande video voor meer beeld bij het concept.

Ook het modemerk Marc Jacobs gebruikt Instagram op een creatieve manier. In een speciale pop-up store kunnen klanten betalen door simpelweg een foto te delen op Instagram of een tweet te plaatsen op Twitter

Instagram interessant platform voor social media marketing
Instagram krijgt steeds meer gebruikers en wordt dus steeds interessanter om in te zetten als tool voor social media marketing. Steeds meer en meer bedrijven maken dan ook gebruik van Instagram in hun online marketing, zoals Nike, Starbucks en het Nederlandse KLM. Door Nederlandse bedrijven wordt Instagram nog niet veel op een opvallende en unieke manier ingezet, maar dat de mogelijkheden er zijn, is één ding wat zeker is.

Ook Be Socialized houdt van foto’s maken. Volg ons op Instagram!

blogoverzicht

einde

Behoefte aan advies op maat voor jouw project?

contact