10 infographics die je dag maken

  • 2 min. leestijd
  • 27 februari 2014

infographics be socialized

De laatste jaren vliegen de infographics ons om de oren. En terecht, want het lezen en bekijken van een mooie infographic is vaak tien keer zo leuk dan het lezen van een gewone lap tekst. Daarbij stellen infographics ons vaak op de hoogte van allerlei leuke feitjes, weetjes en do-it-yourselfs. Op gebied van online media komen de meest verrassende visuals voorbij. Deze tien infographics vonden wij zeker het vermelden waard!

infographic content-marketing

1. Hoe Twitter wordt gebruikt door de grote merken
Hoeveel er ook wordt gepraat over social media, de perfecte aanpak of strategie is voor elk bedrijf anders en daarbij ook nog eens moeilijk te organiseren. Het blijft daarom handig om jezelf te inspireren door het lezen van artikelen en infographics. Bekijk bijvoorbeeld eens hoe de grote merken Twitter inzetten voor hun business.

2. De perfecte Facebookpost
Hou bij het schrijven van een Facebookposts deze tien tips in je achterhoofd. De infographic biedt een steuntje in de rug bij het plaatsen van content die ervoor zorgt dat je meer zult binden met je fans. En om de beste tip voor het laatste te bewaren; ‘Be Yourself’ vinden wij toch wel het belangrijkste advies in de infographic.

3. Zeven tips naar viral marketing
Ben je van plan om een viral marketingcampagne op te zetten? Deze zeven tips kun je meenemen tijdens het bedenken van een succesvolle campagne. Misschien een beetje voor de hand liggend, maar het opfrissen van de hersenen kan nooit kwaad.

4. Meer aandacht op je social media posts
Een goede Facebookpost werkt voor iedereen anders, maar deze algemene tips zijn handig voor elke social media marketeer. Het creëren van een groot bereik begint tenslotte bij een goede basis.

5. Feitjes over Snapchat op een rij
Snapchat is booming business en kan zeker gebruikt worden in de online marketingstrategie van je merk. Deze infographic zet de feiten over Snapchat op een rij en licht een paar mooie cases uit waarbij succesvol gebruik is gemaakt van de applicatie.

6. Marketingstatistieken die je moet weten in 2014
Om een goede start te maken in 2014 zijn deze statistieken leuk om te weten en rekening mee te houden. Wist je bijvoorbeeld dat maar de helft van de bedrijven een content-marketingplan hebben?

7. De nieuwe regels van content-marketing
En om dan meteen te helpen bij het opstellen van een content-marketingstrategie, zijn de tips in deze infographic misschien handig om mee te nemen. Lees ook eens ons artikel over content-marketing voor nog meer handige tips.

8. Binden met je klanten op LinkedIn
Maak je gebruik van LinkedIn of wil je gebruik gaan maken van het zakelijke platform? De tips uit deze infographic kunnen je een handje helpen bij het opstellen van een goede aanpak voor LinkedIn.

9. Voor de designers onder ons
Een overzicht van alle afmetingen op social media? Van je profielfoto en header op Facebook tot de thumbnails op Pinterest, deze infographic vertelt je de maten van alle social mediakanalen. Handig!

10. Shortcuts op social media
Nog sneller te werk gaan en al je social mediakanalen in een mum van tijd beheren? Deze shortcuts kunnen je helpen om in no time van je menu naar je instellingen naar je favorieten te navigeren.

Ben jij nog opvallende, inspirerende of bijzondere infographics tegen gekomen? Deel ze met ons via Twitter of Facebook.

blogoverzicht

einde

Behoefte aan advies op maat voor jouw project?

contact