Foursquare jaaroverzicht. Waar wordt het meest ingecheckt?

  • 1 min. leestijd
  • 01 februari 2011

 

Met een groei van 3400 % en 6 miljoen gebruikers maakte FourSquare een ongelofelijke groei door in 2010. Andere social media sites kregen wellicht meer media aandacht in 2010, maar het waren er maar enkele die een vergelijkbare exponentiële groei doormaakte. Het location-based social media netwerk zag honderden miljoenen check-ins op zeer uiteenlopende locaties in de wereld. Hoe zal de toekomst eruit zien voor deze marktleider in het snelst groeiende social media segment?

Google heeft overduidelijk ingezet op mobile producten dit jaar en geruchten doen de ronde dat zij een mogelijke koper is voor Foursquare. Hierbij kan zij concurreren met haar grote concurrent Facebook en zijn Facebook Places dat ook een location-based functie is binnen Facebook. Location-based concurrenten zoals Gowalla en Yelp breiden hun diensten uit in andere richtingen.

Om hun succes uit te lichten heeft Foursquare een tekening gemaakt met daarin statistieken van het gebruik van hun netwerk. Wat hier opvalt is dat Zuid-Amerika weinig Foursquare gebruikers kent in verhouding met haar internet en mobiel gebruik. Verder wordt duidelijk dat restaurants de belangrijkste locaties zijn waar wordt ingecheckt, gevolgt door kantoren/bedrijven en daarna winkels. Verder valt mij op dat er geen Europese bestemmingen staan in alle top-3 categorieen. Veel US maar ook bijvoorbeeld twee Japanse treinstation in de top-3 van meest ingecheckte treinstations, Een Australische Art Gallery in de top-3 Art Galleries en een Thaise wijnbar in de top-3 van Wine Bars.  De locatie waar het meest werd ingecheckt in 2010 was Rally to Restore Sanity in Washington DC in oktober 2010 met meer dan 30.000 check-ins.

Verder is het leuk te zien welke merken de meeste followers hebben en bij welke films op welke momenten werd ingecheckt (Movie Theater check-ins)

Ik ben benieuwd wanneer er een Nederlandse of Europese bestemming in de top-3 verschijnt en ook naar de meest actieve Foursquare gebruiker.

blogoverzicht

einde

Behoefte aan advies op maat voor jouw project?

contact