Facebook introduceert Timeline voor brandpages / bedrijven

  • 1 min. leestijd
  • 18 april 2012

Facebook heeft zonet aangekondigd dat het ook voor brands, merken,  Facebook Timeline‘s introduceert. De social media gigant verbreed hiermee haar laatste uitvinding ook richting bedrijven.

Facebook kondigt aan dat Timeline voor eerst beschikbaar is vanmorgen voor een aantal fanpages. Hier een briefing van Mashableover eerder deze week over wat merken kunnen verwachten Menlo Park headquarters.

Het nieuwe platform biedt vooral veel mogelijkheden voor design beauty. de cover photo is een nieuwe krachtige tool voor het tonen van logos, producten of andere zaken. De Timeline zelf toont de unieke indentiteit en verhalen van het merk. Facebook introduceerd tevens een aantal handige nieuwe administratie menu mogelijkheden, waaronder de mogelijkheid voor het plaatsen van ‘sticky selected pieces of content’ voor zeven dagen.

Timeline voor profielen was ontworpen voor mensen om het verhaal te vertellen dat hun profiel vertelt, en de filosofie voor merken is niet anders, aldus Timeline product manager Sam Lessin.

“Organizations have identities too,”

“The goal is to make Pages more engaging and more social,” said Gokul Rajaram, Facebook’s product director for ads.

Page administrators hebben ook een aantal nieuwe mogelijkheden in handen. Het admin panel verschijnt of verdwijnt op comando, wat betekent dat er niet meer weggesurft hoeft te worden naar een andere pagina. Het panel toont notifications van activiteiten op je Page en performance data in grafieken. Maar het allerbeste, je kunt direct reageren op prive berichten zonder moeilijkheden en obstakels, een functionaliteit die direct te gebruiken is vanuit het admin panel.

 

blogoverzicht

einde

Behoefte aan advies op maat voor jouw project?

contact