Crowdfunding campagne Brand Expedition

  • 2 min. leestijd
  • 01 november 2011

Voor de vertaling van zijn succesvolle boek ‘Brand Expedition, een reis langs Europa’s meest inspirerende merken’, wil auteur Martijn Arets de komende acht weken duizend aandelen verkopen via crowdfunding platform Symbid. Eerder gaven we via de Cowboys blog 10 exemplaren van het Nederlandse boek weg, binnenkort de Engelstalige versie via Dutch Cowgirls?

In 2010 reisde Martijn vijf maanden lang met een oude Volkswagen T2 camper door Europa en interviewde CEO’s, oprichters en merkverantwoordelijken van twintig authentieke Europese merken. Hij schreef hierover het boek ‘Brand Expedition‘, in het Nederlands. Om de vertaling en productie van een Engelstalige editie te financieren, zette hij in samenwerking met Symbid deze crowdfunding-actie op.

Martijn: “Een bank heeft over het algemeen weinig gevoel bij wat je als ondernemer doet. Voordeel bij crowdfunding is dat de aandeelhouders ook direct ambassadeur worden van jouw project. Omdat zij meedelen in de winst, zijn ze extra gemotiveerd om hun eigen netwerk te activeren. Investeren kan vanaf 20 euro en bij een verkoop van 7.000 boeken draaien zij na aftrek van belastingen al break even op hun inleg. Om het aandeel ook interessant te houden voor de lange termijn, krijgen aandeelhouders automatisch een aandeel van tien procent in de volgende vertalingen. Op dit moment wordt gekeken naar een mogelijke Chinese vertaling, waarna Spaans zal volgen.”

Investeerders krijgen, naast een gezamenlijk aandeel van twintig procent in het boek, ook gratis boeken, toegang tot exclusieve presentaties en adviessessies via Skype.

Om de start van de crowdfunding actie goed te markeren ging Martijn onlangs zelf letterlijk naar de beurs: met een grote bakfiets stond hij voor Beursplein 5 om te roepen dat zijn aandelen vanaf NU te koop zijn.

[youtube=http://youtu.be/zMSj1hCLurI]

Stay tuned, want wanneer het Engelstalige boek er komt heeft Arets een nieuwe actie in petto: het op YouTube laten voorlezen van het boek door de wereldwijde fans van de merken in het boek! Je volgt Martijn via zijn website brand-expedition.eu.

Hier kun je de aandelen kopen als je interesse hebt!

blogoverzicht

einde

Behoefte aan advies op maat voor jouw project?

contact