Be Socialized en VHG

  • 2 min. leestijd
  • 28 oktober 2013

VHG is een branchevereniging voor hoveniers, groenvoorzieners, boomspecialisten, dak- en gevelbegroeners en interieurbeplanters. VHG behartigt de collectieve en individuele belangen van haar leden op sociaaleconomisch en bedrijfsmatig gebied. Daarnaast ondersteunt haar leden in het bevorderen van een leefbare samenleving door middel van aanleg en onderhoud van het groen in de leefomgeving. VHG bestaat uit regionale afdelingen, vakgroepen, een ledenraad, het bestuur en een landelijk bureau.

VHG wil graag een Facebookpagina bouwen om de branche te promoten. De inzet van social media moet zorgen voor een community van mensen die mogelijk gebruik zullen gaan maken van de diensten van de leden. Daarnaast wil VHG de mensen in de community op de hoogte brengen van actuele zaken die voor de branche belangrijk enerzijds en anderzijds campagne aangelegenheden en interessante zaken voor de fans.

Na verschillende bijeenkomsten en brainstromsessies kwamen Be Socialized en VHG overeen om samen een aantal dingen te gaan doen:

  • Het verbeteren van de Facebook pagina van VHG met bijbehorend community management.
  • Het ontwikkelen van een quiz-app ter promotie van de landelijke open dag.
  • Het ontwikkelen van een app die op een kaart van Nederland alle hoveniers laat zien die aangesloten zijn bij VHG.
  • Het ontwikkelen van een foto competitie-app waarbij mensen zelf foto’s van hun tuin konden uploaden.
  • Het opzetten van een welkomstpagina in Facebook.

Inmiddels zijn de apps ontwikkeld en is het community management in volle gang. Voor het community management is er voor gekozen om alle elementen van “de levende tuin” per maand centraal te zetten en hier steeds interessante content over te plaatsen. “De levende tuin” is een door VHG bedacht concept. Dit is een duurzame, gezonde tuin waarin natuurlijke elementen vertegenwoordigd zijn en samen een gebalanceerde, levende habitat vormen. Hiervoor zijn 5 elementen belangrijk: bodem, energie, water, dieren en voedsel. Hoe sterk deze elementen vertegenwoordigd zijn, verschilt per tuin maar in een levende tuin zijn deze zoveel mogelijk aanwezig. Deze content op de Facebook pagina van VHG is opgemaakt uit bestaande informatie en visueel materiaal van VHG zelf en door onze community manager in social media vorm gegoten.

De quiz-app, de “vind een hovenier”-app en de welkomstpagina voor VHG zijn live en te bezichtigen via de Facebookpagina van VHG.
Binnenkort zal ook de foto competitie-app live gaan en zullen er meerdere competities plaatsvinden waarbij mensen foto’s van hun eigen tuin in kunnen zenden om mee te doen voor een leuke prijs. Dit is een virale app die het maximale uit social media haalt. De app biedt namelijk de mogelijk om een inzending eenvoudig te delen via iemands eigen Facebook pagina. Vrienden van deze persoon krijgen dit te zien en kunnen op hun beurt de inzending ook delen/liken waardoor zijn vrienden het weer zien etc.

 

blogoverzicht

einde

Behoefte aan advies op maat voor jouw project?

contact