De voordelen van bloggen voor bedrijven

  • 2 min. leestijd
  • 15 oktober 2014

Steeds meer bedrijven zijn aan het bloggen geslagen. Bloggen is een vorm van content marketing en zorgt voor een professionelere uitstraling. Met een goede blog laat je aan de buitenwereld zien dat je verstand van zaken hebt. Je bindt mensen aan je merk waardoor je brand awareness wordt vergroot. In dit artikel leggen wij uit wat de voordelen van bloggen voor bedrijven zijn.

Waarom bloggen we?
Bloggen is een goede manier om te laten zien wat je als bedrijf in huis hebt. Waar een kort artikel op social media vaak alleen maar een onderwerp aanhaalt, gaat een bedrijfsblog dieper in op de materie. Het moet de lezer inzicht geven in de complexere aspecten van een onderwerp. Hiermee lok je reacties uit bij je volgers ga je de dialoog aan. Je genereert dus engagement.
Daarnaast is het hebben van een blog van belang om je brand awareness te vergroten. Als lezers je blog interessant vinden zijn ze sneller geneigd deze te delen. Dit zorgt voor een groter bereik.

Waar praten we over?
De onderwerpen die in je blogs behandelt sluiten aan op je product. De blogs hoeven geen directe sales te zijn, maar kunnen ook gericht zijn op de lifestyle van je community. Waarom zijn ze geïnteresseerd in jouw product? Als je auto’s verkoopt zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan een artikel over autovakanties. Verkoop je online tickets voor concerten dan zou je eens kunnen schrijven over de meest succesvolle artiesten van dit moment. Haak in op onderwerpen die verband houden met jouw product, en leid ze (onbewust) naar jouw product.

Wat zijn de voordelen van bedrijfsblogs?
1. Steeds meer consumenten baseren hun keuze voor een product op online artikelen.
2. Je wordt wijzer van het schrijven van blogs. Er zijn maar weinig mensen die alle kennis paraat hebben. Door onderzoek naar een onderwerp breid je je kennis uit.
3. Een blog kan ook intern van grote waarde zijn. Je werknemers worden op de hoogte gehouden van relevante ontwikkelingen ten aanzien van je product, of krijgen achtergrondinformatie die van belang kan zijn voor het verbeteren van je diensten.
4. Je kunt de dialoog aangaan met je community. Je creëert engagement.
5. Hoe meer relevante artikelen, hoe groter de kans dat deze worden opgepikt. Op deze manier werk je aan je brand awareness.
6. Bloggen is gratis en kan dus onbeperkt worden ingezet.
7. Blogs zijn gemakkelijk te gebruiken binnen CMS-systemen.
8. Monitoren is makkelijk. De kunt de resultaten van je blogs inzichtelijk maken met behulp van diverse tools.
9. Blogs die zijn voorzien van de juiste keywords en phrases zorgen voor een betere vindbaarheid in zoekmachines (SEO). Je kunt je dus richten op de ‘long tail’.

Blogs en social media
We begrijpen dat niet elk bedrijf hoge bezoekersaantallen heeft op hun website. Het gebruiken van social media maakt het makkelijk om blogs snel te delen. De kwaliteit van je content en de mate van engagement die je genereert zorgt voor een grotere shareability. Gevolg hiervan is dat je bereik wordt vergroot.

Wat kost bloggen?
Wanneer je er voor kiest om je blogs zelf te schrijven kost het je alleen tijd. Als je de tijd of de mensen er niet voor hebt kun je er voor kiezen om blogs uit te besteden aan een bureau. Deze professionals zorgen ervoor dat de juiste content op de juiste tijdstippen bij de juiste mensen terecht komt. Mocht je interesse hebben in het uitbesteden van je blogs om zo je bereik te vergroten, neem dan gerust contact met ons op.

blogoverzicht

einde

Behoefte aan advies op maat voor jouw project?

contact